27.9.15

NärkeslättenAtt jag är svag för klarblåa himlar är nog ingen nyhet för dem som följt mig ett tag. I går när det blev en loppis-/fototur i krokarna runt Örebro, fick jag några härliga vyer över närkeslätten. På den andra bilden kan man ana Kilsbergen i horisonten, eller "de blå bergen" som de kallas i folkmun.

Helgbilden

20 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Herleg blåfarge på himmelen.
Her har det vore ei grå og våt helg.

Violen sa...

Gillar dina blåa himlar! Här har vi också haft klart och vackert väder med blå himmel men jag hade inte förstånd att gå ut och fota!
Ha en skön söndagskväll!

Lotta sa...

Ja, vem älskar inte blåa himlar. Fina bilder. Här har varit knallblå himmel hela dagen...njuter av hösten! Hoppas du får en bra vecka! /Lotta

Anita Malta sa...

Blått och helt underbart när himlen tar över och den klarblå färgen sakta tonas ner i horisonten. Djupet förstärker effekten av landskapet under och de elekriska ledningarna gör sitt !! En toppenbild :-)
Bild två kan jag dessvärre inte se :-(

Stare Ström sa...

Jag ser inte heller bild två, bara ett stort minustecken. Men den jag ser är fantastisk fin! Härlig blå himmel över slätten.

Husbilen-Ellen sa...

Härligt blå himlar!

Marit Johansson sa...

Vem är inte svag för en blå himmel? Bland det bästa som finns för humöret, visst? Och så vackra öppna landskap på det.. härligt!

Monica o Jacob sa...

Ja en blå himmel är ju inte helt fel, synd att
det är mulet här nu så man missar super månen.

Kiki Freese sa...

Snyggt med el-ledningarna som drar en ner in i "blåbergens" bilden.
Underbart med blå himlar.
/Kiki

HelenTh sa...

Det är underbart med blå himmel så jag förstår dig helt och fullt! Vackra bilder men jag har lite svårt att se bergen, det ser mer ut som kullar i mina ögon, men bor man som jag i Höga Kusten är berg allt jag ser. Slätter är däremot något väldigt exotiskt och annorlunda :).
Ha en bra vecka!

Stare Ström sa...

Nu kom bild 2 fram. Fint ljus över slätten på den bilden också!

Anki sa...

Vackert med blå himmel... den andra bilden är en kanonbild! Härligt djup i den!

KajsaLisa sa...

Oj, här var det platt :) Sådana här vyer är spännande att jobba med. Bilderna blev bra, men jag vill ge dig ett tips ( okej nu är vi inne på det där subjektiva vi kallar för smak ). Det finns något bra i bägge bilderna du skulle kunna kombinera. I första bilden skapar elstolparna ett djup i bilden och i den andra har du lagt horisonten perfekt i höjd, en tredjedel upp. Åker du förbi där fler gånger så testa.
Pröva även en variant där du zoomar lite med också sä ladan blir lite större. Sen verkar bilden vara tagen mitt på dagen, testa lite senare på eftermiddagen så får du fylligare färger också. Tror det kan bli kanon :)

anemonen sa...

Vi södra delarna av landet hade tur med himlen. Den var klarblå utan ett moln i söndags. Så fint att även jag var ute på loppis och fyndade lite. Det är slutklämmen nu på dem så bäst att passa på.

Anni sa...

Kilsbergen väcker barndomsminnen. Pappa är från Karlskoga och det pratades ofta om Kilsbergen när jag var liten. Fyndade du något på loppisturen?

Freja sa...

Helt galet hur många olika sorters natur som finns i Sverige! Här där jag bor, på slänten till fjällen, är allt kuperat! Superläckert med de eviga vyerna med den blå blå himlen över!

Oliver sa...

Fina bilder över det öppna landskapet. Den blå och alldeles molnfria himlen verkar oändlig.

Annette sa...

Vilka vidder, verkligen storslaget!

Gunnel sa...

Detta är Närke när det är som bäst

Mias Mix sa...

Åh vilka härliga vyer. Snyggt med kraftledningen där också. Blå bergen eller rättare sagt Blue Mountains finns även i Australien utanför Sidney. Ett väldigt häftigt ställe. Men det är ju lite billigare att åka till Närke så klart :)