7.7.15

Smarta telefoner


Att gå runt och stirra i en smart telefon är en sysselsättning som mer eller mindre alla gör nu för tiden, jag kommer knappt ihåg hur livet var innan och då skaffade inte jag min smarta telefon förrän 2013.

Tisdagstema

19 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

Jag vet i sjutton om jag tycker att telefonerna är så särskilt smarta men du har helt rätt i att nästan alla har en som de stirrar ner i mestadelen av tiden! Jag också! :) Fin bild!

Monica o Jacob sa...

Bra bild men stämmer inte in på mej, har
aldrig mobilen uppe när jag går för då
skulle jag nog trilla på näsan;-)
Ha en bra dag

Annemor sa...

E alt mer vanligere syn, men heldigvis er jeg ikke så bitt av den avhengigheten.
Og om telefonene er smart? ikke så sikker :)
Ha en deilig dag.
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2015/07/07/sysselsatt/

Violen sa...

Sant, det här ser man över allt! Själv har jag ingen modern mobil, min har snart antikvärde men jag bara älskar den.

Sirpa sa...

Jo, har man inget att göra skaffar man sig... en smartphone ;-)

Anita Malta sa...

Haha.. ja, det var verkligen skillnad för. Var man än är idag, på flyget, bussen i parken, på restaurang osv.. så är alla djupt försjunkna i sina telefoner som inte längre är bara en telefon. Urläcker bild !! Själv har jag bara en gammal "vanlig" mobil ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Så sant. De där små maskinerna stjäl alltmer tid. Jag fascineras av din kille på bilden - såna halsband hade vi alla en gång, var det 70- eller 80-tal? Undrar om inte jag har nåt kvar ... tippar vid närmare eftertanke på 80-talets allra första år.

Barbro sa...

Perfekt!
Sitter och spanar in alla intressanta detaljer...

Cecilia Artista sa...

Visst ser det lite skrattretande ut när alla går runt och stirrar ner i sin smartphone.
Fin stylad kille!

Marit Johansson sa...

Ja det är ju både på gott och ont det där... ibland känner jag för att ta ett steg tillbaka och skaffa en gammaldags telefon som det bara går ringa och smsa med..

Stare Ström sa...

Det där kan vara en heltidssysselsättning! Visst är det smarta telefoner- åtminstone för den som kom på idén!

Paula i pörtet sa...

Ja jisses, man kunde tro att folk kolliderar på trottoarerna titt som tätt. Själv har jag bara en enkel mobil fortfarande, mest beroende på dålig mobiltäckning och bredband här på landsorten.

anemonen sa...

Ja du har så rätt för inte är det många som inte går så här. Själv skaffade jag en förra året så jag har heller inte lagt mig till med vanan att gå och kolla i den.....än

Freja sa...

Åhh, det värsta är ju när uppkopplingen till nätet inte funkar! Hur klarade jag av att resa innan smartphones?

Anita Malta sa...

Tusen tack för din långa och tänkvärda kommentar hos mig Hanna. Det där med Instagram låter lockande men samtidigt känns det lite konstigt att köpa en smartphone när jag har en bra kamera med tillhörande objektiv som kostat en hel del. För visst måste man väl ha en smartphone för att kunna kommunicera via Instagram frågar den totalt novisa ;-) Ska iallafall tänka på saken.
Hoppas du har en riktigt skön semester i Skåne !!

Annette sa...

Älskar bilder tagna ur verkligheten! Måste öva mig på att vara diskret med kameran. Jag laddar just nu upp en massa bilder från Toscana på min blogg, och ditt inlägg får mig att tänka på att jag faktiskt lyckades fota en gammal, finklädd italiensk man på en parkbänk, precis så som sinnebilden är av en gammal italiensk man. Men snett bakifrån. Du inspirerar helt klart!

Mias Mix sa...

Så sant så sant, tyvärr. Mest skrämmande är att det sjunkit så långt ner i åldrarna, alla barn har ju också. Fast ännu mer oförskämt är det när vuxna sitter och blippar på mobilen tex under en middag, fy skäms! I vilket fall som helst en lika snygg bild som vanligt, så fint fångat av dig. Idag vågade jag fota människor när vi var nere på festivalen en stund, men har inte hunnit titta på dem ännu.

Mias Mix sa...

SV: Skyltarna är faktiskt klockrena, talar om både avstånd, vilken tid det tar och vissa talar om höjdskillnaden också. Framför allt är det tydligt visat när vägar korsas så att man inte går fel. I Italien var det helt bedrövligt skyltat och vi gick fel flera ggr. Här är dessutom språket inga problem eftersom jag bodde ett år i Tyskland på 80-talet och fortfarande kommer ihåg det ganska bra. Händer faktiskt att jag drömmer på tyska ibland nu också, men väldigt sällan. När jag bodde här drömde jag bara på tyska.
Ha det bra!

KajsaLisa sa...

Minns att det var bättre :) Kul bild, både retro och nutid.