2.7.15

Noradagarna


Nyss hemkommen från Nora och noradagarna. Just i dag är det den traditionsenliga storloppisen på torget och jag brukar ha som tradition att besöka den. I år fyndade jag endast en liten gräddsnipa a'la 50-tal för 10 kr, men strosade naturligtvis även runt och tog lite bilder. Efter loppisen bar det av mot Norasjön och årets premiärdopp. Det var ljuvligt och inte alls så kallt som jag trodde att det skulle vara. På vägen hem blev det en sväng förbi Järle station (Sveriges äldsta järnvägsstation) och en fika i skuggan under äppelträden.

Torsdagstema

10 kommentarer:

Tony sa...

Bara nöjen och häftiga prylar ;-)

Violen sa...

Mitt i prick med glass denna varma sommardag! De har god glass i Nora men när jag var där var det ganska kallt. Strongt av dig att ta ett dopp men som den badkruka jag är ryser jag vid blotta tanken!
Ha det bra!

Monica o Jacob sa...

Vilken härlig rundtur och glassen
var väl i en klass för sej.
Tyvärr inget dopp för mej
blir lite avundsjuk
Ha en skön kväll;-)

Annemor sa...

Is må til i varmen. Intet dupp i dag på meg, misunnelig.
Ha en deilig dag :)
Mormor

anemonen sa...

Nora är en vacker liten "stad" Där har jag varit på loppis också en gång för länge sedan. Köpte några grammofonskivor a la 78 varvare. Säkerligen en riktigt god glass det där och det går det åt nu i värmen. Bara det inte blir som en sommar när jag var i Karlshamn där jag blev sugen på glass. Den smälte och rann av innan jag ens hunnit smaka och blåste gjorde det så den så att säga blåste av och jag hade glass i håret och hela ansiktet. Hugaligen så jag såg ut. Aldrig mer glass i hög värme och stark blåst.
Jätte fina bilder from the hip.

Anonym sa...

Skulle gärna ha gått där i Nora tillsammans med dig och strosat runt med kameran och letat gamla klenoder. Gräddsnipan var säkert ett fynd, doppet låter härligt och fika under äppelträden låter ljuvligt. Själv har jag inte ens doppat tårna trots 23 grader i medelhavet. Fegis som jag är ;-) Din bild är som vanligt toppen och talar för sig själv ! Festligt, folkligt med lite nostalgi :-)
Anita / Malta

Marit Johansson sa...

Du verkar ha haft en perfekt sommardag med både bad och loppisfynd :)

bettyl-NZ sa...

I love to walk around huge flea markets and just see what is for sale. This sounds like a great time with the swim.

Louisette sa...

Ice cream always delicious in summer, greeting from Belgium,with a hot hot weather.

Anni sa...

Blir nyfiken på gräddsnipan men får väl klara mig med glassen så länge :-9
Hur kan något vara dagsfärskt sedan 1923? :-D :-D