11.6.15

Hon med cykeln


Förra torsdagen ägnade jag mer eller mindre hela dagen åt att skjuta från höften. Jag gillar att komma hem och upptäcka att jag lyckats fånga ett och annat ögonblick.

Torsdagstema

15 kommentarer:

Anita Malta sa...

Wow !! Vilken superbild Hanna !! Så snyggt fångat igen. Hur bär du dig åt. Gör du dig själv osynlig, superzoomar eller trollar ;-) Skicka gärna hit ett trollspö. Behöver verkligen ett just nu till både det ena och det andra för att få blogg och tillvaro att ljusna lite ;-)
En riktig toppenbild ! Ja, det skrev jag visst men tål att upprepas !!

Anita Malta sa...

...klart du inte har ett trollspö. Du är kort o gott en väldigt duktig fotograf som vet hur du ska hantera din kamera !

Anneli - A'la Foto sa...

Jag håller med Anita i allt, även hennes frågor! Menar du att denna är skjuten från höften och bara en överraskningsbild för dig? Den är ju helt perfekt. Riktigt snygg!

Beppan sa...

Härligt fångat!! Gillar höftperspektivet :-)

Violen sa...

Nu har du skjutit skarpt igen och vilket härligt resultat det blev! Grattis till ännu en toppenbild!
Ha det bra!
amo sin blogg sa...

Herleg bilde.
Det minner om sommar, men kvar er den ?
Her er regn kvar dag og 6-8 grader :(

Fin dag !

Anita Malta sa...

Tusen tack för utförlig förklaring Hanna. Fattar bara inte hur man kan ta bilder utan att titta i sökaren. Måste bli väldigt många bilder att knäppa och sen bara hoppas på det bästa eller har jag kanske missuppfattat något. Men du skriver ju faktiskt att du ägnade flera timmar åt att "skjuta från höften". Så många timmar har jag inte till mitt förfogande, min kamera är dessutom lite för stor och klumpig så det skulle se konstigt ut. Hmm.. Alla sätt är bra utom de dåliga och du lyckas ju utmärkt med ditt.

Har visserligen en live-view display på min Canon Eos70D som jag ännu inte lärt mig att handskas med. Maken är omtänksam men den här kameran och de objektiv han ger mig är för komplicerade för en amatör som mig som dessutom har svårt att läsa och ta mig till vad som står i den 400-sidiga manualen. Är faktiskt på väg att ge upp... :-( Kan tillägga att inte heller maken kan handskas med min kameras alla finesser. Hans kunskaper ligger kvar sen den analoga tiden och han rekommendrar mig därför att alltid fota i M-läge ;-) Haha..

Monica o Jacob sa...

Vilken läcker bild hon ser lite allvarsam
ut undrar vad hon tänker på.
Ha det bra;-)

Tony sa...

En riktigt bra bild med fin skärpa på tjejen och lagom oskärpa i bakgrunden som nästan ger lite 3D-effekt och beskuren på ett fint sätt. Gillar också att den är i färg.
Toppen (som vanligt) Hanna!!

Stare Ström sa...

Väldigt lyckat resultat!

anemonen sa...

Tur eller skicklighet. jag tror på det senare. Kanonfint höftskott det här.

Kiki Freese sa...

Street fashion absolut. Gillar närheten i bilden och kvinnans medvetna blick (– bakom mina solglasögon kan jag va mig själv).
Hoppas jag kan kolla svaret du gav Anita Malta.
/Kiki

Tony sa...

Som svar på din kommentar hos mig: Jag förstår precis och det är kanske lite åt det hållet jag kommer att försöka ta mig.

Carita Liljendahl sa...

Instämmer med andra här, duktig fotograf som kan skjuta från höften så där.
Antar att du tar både en och annan bild och att många "misslyckas" men jättefin den här i alla fall :-)

Mias Mix sa...

Fortsätt skjuta på för det är du så himla bra på!! När sonen tog studenten för många år sen, missade jag honom i själva tåget, tog massor av foton. Och sen när jag stoppar in dem i datorn har jag ett kanonfoto av honom när tåget passerar :) Kul när man blir överraskad :)